Peste 71 de milioane de dolari, atat a primit Republica Moldova din partea Romaniei, doar anul trecut, in cadrul mai multor proiecte de asistenta, informeazaRadio Chisinau.

Republica MoldovaFoto: Wikipedia

Astfel, din banii Romaniei au fost renovate si dotate cu mobilier peste 750 de gradinite, a fost finalizata reparatia Institutului Mamei si Copilului.

Lista urmeaza a fi completata cu microbuze scolare, ambulante complet utilate pentru misiuni de tip SMURD sau alte mijloace de transport.

De asemenea, circa 2 milioane de euro au fost alocate pentru renovarea Salii cu Orga din Chisinau si Teatrului "B.P. Hasdeu" din Cahul, Romania pozitionandu-se astfel pe locul doi, dupa SUA, in lista generala a donatorilor.

Potrivit Radio Chisinau, Sala cu Orga din capitala se afla intr-o stare deplorabila, deoarece edificiul nu a mai fost restaurat de zeci de ani. Guvernul de la Bucuresti a donat un milion de euro pentru restaurarea Salii cu Orga din Chisinau.

Teatrul Republican Muzical-Dramatic "Bogdan Petriceicu Hasdeu" din orasul Cahul va fi construit din temelie gratie unui grant de 800.000 de euro, oferit de statul roman.