Politia britanica a anuntat ca ancheteaza actiunile unui grup auto-intitulat "anti-grasi" care distribuie in metroul londonez carduri in care califica calatorii supraponderali drept "grasi si urati", scrie AFP.

Afacerea a inceput prin tweet-ul unei tinere, Kara Florish, la sfarsitul saptamanii trecute, in care povesteste ca a primit un astfel de card pe care scri, pe o parte, "fat" (gras) si pe cealalta parte urmatorul text: "Organizatia noastra detesta grasii. Suntem indignati de cantitatea enorma de hrana pe care o consumati in conditiile in care jumatate din planeta moare de foame".

"Si nu intelegem de ce nu realizati ca daca ati manca mai putin v-ati simti mai bine, ati fi mai slabi, mai fericiti si ati gasi un prieten care nu ar fi un pervers caruia ii plac grasunii", mai scrie pe mesajul "Overweight Haters Ltd".

Kara Florish a acuzat o atitudine plina de "ura" si "lasa". "Nu sunt deranjata, sunt mai mica decat media nationala si nu sunt obeza, dar e plin de ura si las si acest lucru ar putea deranja persoane care sufera de lipsa de incredere si de tulburari de alimentatie", a scris ea, pe Twitter.

Politia a primit o alta marturie de la un calator care a povestit ca o femeie a izbucnit in lacrimi cand a primit o astfel de cartela la statia Circus.

"Toti clientii nostri au dreptul sa calatoreasca intr-un climat de incredere si acest neplacut comportament antisocial nu va fi tolerat", a reactionat Transport for London.