Bruxellesul incerca miercuri sa revina incet la viata normala, dupa redeschiderea progresiva a liniilor de metrou si a scolilor, sub stransa supraveghere a politiei, in conditiile in care se mentine alerta terorista la nivel maxim, scrie AFP.

Inchise de luni dimineata, toate scolile si universitatile din capitala belgiana s-au redeschis miercuri dimineata.

"Decisesem sa nu imi la copiii la scoala in aceasta dimineata, dar m-am razgandit aseara. Viata continua", a spus un tata de 47 de ani, care isi ducea cele doua fete la scoala.

Metrourile, inchise de sambata, au fost redeschise in cursul diminetii, dar doar partial si pana la ora 22,00 (21,00 GMT), in loc de miezul noptii.

Anumite linii de metrou si de tramvai nu functionau pe toata lungimea, in timp ce doua linii de metrou raman inchise. Dintre liniile redeschise, anumite statii nu sunt deservite. Liniile de autobuz, care au continuat sa functioneze, dar cu perturbari, si-au reluat mersul normal.

Circa 300 de politisti suplimentari au fost mobilizati miercuri pentru protejarea scolilor bruxeleze si circa 200 de militari pentru securizarea metroului.

Primaria a anuntat marti dupa-amiaza redeschiderea centrelor culturale, dar marile muzee federale raman inchise.

Si Marile magazine si galerii comerciale, inchise de sambata, si-au redeschis portile.

Nivelul de alerta terorista a fost mentinut la nivel maxim in Bruxelles, urmand a fi reanalizat luni, 30 noiembrie.

Potrivit cotidianului belgian L'Echo, care citeaza "surse bine informate", autoritatile belgiene au reusit duminica sa dejoace atentate care vizau Bruxelles.