Companiile aeriene Air France si Lufthansa au decis ca avioanele lor sa ocoleasca spatiul aerian al peninsulei egiptene Sinai, ca masura de precautie dupa prabusirea acolo a unui avion Airbus A321 apartinand unei companii ruse, transmite AFP.

Anuntul survine dupa ce gruparea jihadista Statul Islamic a postat pe Twitter un mesaj in care sustine ca avionul a fost doborat de ramura ei egipteana, Wilayat Sina, ca represalii pentru bombardamentele Rusiei in Siria, noteaza Agerpres.

Totusi, atat autoritatile de la Moscova cat si cele de la Cairo afirma ca nu au niciun indiciu care sa poata confirma aceasta teorie, insistand ca ipoteza unei defectiuni tehnice este mult mai probabila.

Avionul companiei ruse Metrojet (cunoscuta si sub numele de Kogalymavia) efectua sambata o cursa charter turistica intre statiunea egipteana Sharm el-Sheikh si orasul rus Sankt Petersburg. A decolat la ora locala 05.51, iar contactul radar a fost pierdut 23 de minute mai tarziu, cand avionul se afla la o altitudine de aproape 9.400 de metri. La bord se aflau 217 pasageri (214 rusi si 3 ucraineni) si 7 membri ai echipajului, de asemenea rusi, si nu exista supravietuitori. Conform primelor date, dupa pierderea contactului radar avionul a intrat intr-un picaj abrupt. Anterior, comandantul a transmis turnului de control ca are probleme cu echipamentele de comunicatie.