Doi copii din Turcia in varsta de 12 si, respectiv, 13 ani pot primi o pedeapsa de patru ani in inchisoare dupa ce au fost acuzati ca l-au "insultat" pe Recep Tayyip Erdogan rupand postere cu portretul acestuia, informeaza Russia Today.

Recep Tayyip ErdoganFoto: Agerpres/AP

"Nu a fost nicio premeditare in a insulta presedintele. In plus, nu erau constienti asupra faptului ca pe postere era presedintele", a declarat Ismail Korkaz, avocatul adolescentilor, pentru Russia Today.

"A rupe un poster este o infractiune minora si ar trebui sa fie subiectul unor infractiuni minore, si chiar si legea interzice pedepsele pentru copiii sub 15 ani", a mai adaugat acesta.

Conform unui raport psihiatric al apararii, "copii nu au o abilitate de discernamant, o perceptie asupra consecintelor si un control a comportamentului."

In ultimele zile, regimul islamo-conservator din Turcia a inasprit atacurile impotriva presei de opozitie, inchizand doua ziare si doua televiziuni, cu putin timp inainte de alegerile parlamentare din 1 noiembrie.

Activitatea de pe internet este strict verificata. Re-tweetul declaratiilor opozitiei sau atacarea presedintelui in social media poate duce la inchisoare. In ianuarie, fosta miss Turcia Merve Buyuksarac a fost arestata dupa ce a postat un poem satiric prin care l-a criticat pe Erdogan.