Agentia suedeza pentru migratie (SMA) a anuntat miercuri ca nu va mai face publice adresele noilor centre de primire a refugiatilor, dupa ce in ultima perioada a crescut numarul cazurilor de incendiere a acestor centre in Suedia, transmite agentia DPA, citata de Agerpres.

"Situatia securitatii s-a deteriorat si numeroasele incendii reprezinta un motiv de ingrijorare. Incercam sa fim o agentie deschisa, dar in prezent credem ca este mai bine sa tinem secrete detaliile pentru a reduce amenintarile", a declarat Willis Aberg, reprezentant al SMA, pentru postul de radio public suedez.

Incepand din luna martie, in tara scandinava cel putin 20 de incendii au fost raportate la centre de primire a refugiatilor, deja existente sau in curs de amenajare.

Nicio persoana nu a fost ranita in incidentele respective, iar politia nu a operat arestari. Cele mai multe astfel de incidente au fost anchetate sub suspiciunea de incendiu intentionat.

Cele mai recente incidente au avut loc marti. Unul s-a produs la o fosta gradinita din suburbia Danderyd a capitalei suedeze, dar un paznic a reusit sa stinga focul rapid. Municipalitatea din Stockholm anuntase ca fosta gradinita va gazdui temporar in luna noiembrie 70 de solicitanti de azil.

Marti seara, o piatra si o sticla incendiara au fost aruncate intr-un viitor centru de primire a refugiatilor la Faringtofta, in sudul Suediei. Serviciile de pompieri au stins focul la scurt timp.

Autoritatile suedeze estimeaza sa pana la 190.000 de persoane ar putea solicita azil in acest an in Suedia, situatie care va provoca o penurie de locuri de cazare.