Criza refugiatilor: Germania mentine controalele la frontiera pana pe 31 octombrie
Germania a reintrodus, pe 13 septembrie, controalele la frontiera, suspendand de facto acordul Schengen, motivand ca vrea sa canalizeze mai bine imigrantii pe teritoriul sau.

Scandalurile care au marcat la tot pasul scurtul mandat al lui Vlad Voiculescu
VIDEO Demonstrație cu un elicopter de atac la București. Elicopterul multirol pe care Airbus îl propune Armatei române: „E ca un briceag elvețian, bun la toate”
Scurt ghid de făcut Bugetul franjuri: 10 excepții fiscale care au sărăcit Educația și Sănătatea, tolerate de toți- de la PSD la PNL și USR-PLUS
Ce metode au folosit Franța și Germania pentru a vaccina cât mai multe persoane vulnerabile și cum s-ar aplica și în România
Nici viața de vegetarian nu e ușoară...fasolea, uleiul, pâinea și brânzeturile sunt în topul scumpirilor comunicate de INS
Drept urmare, Angela Merkel e la cea mai scazuta cota de popularitate din ultimii 4 ani, CDU-ul ei, la guvernare, e la cel mai scazut nivel in intentia de vot din ultimii doi ani, iar aripa bavareza a conservatorilor lui Merkel, CSU, o ameninta public cu plangere penala si contestatii la Curtea Constitutionala.
Ca efect secundar, a crescut amploarea manifestatiilor de tip PEGIDA (patriotii impotriva islamizarii Europei), iar o majoritate de electori germani critica felul in care a gestionat Merkel criza valului migrator.
Germania a realizat foarte repede ca este imposibil fizic, material, sa faca fata afluxului total necontrolat, de sute de mii de migranti ilegali, asa ca a lasat deoparte dogma Schengen si a introdus controale la frontiera, suspendand de facto acorduri ale UE.
Asa au procedat si Austria si Danemarca, nu mai vorbim de Ungaria.
Acceptarea valului migrator de catre Germania si Franta, din considerente pretins "umanitare", a condus la o slabire fara precedent a increderii in acordurile europene Dublin si Schengen, la puternice diviziuni intre membrii UE, la o degradare a imaginii Europei (impresie de haos si impotenta), la intarirea miscarilor populiste si extremiste, ba chiar a oferit si arme de comunicare pentru Rusia, Turcia si alte state ostile UE.
Un esec lamentabil care pune clar sub semnul intrebarii viitorul actualului format al UE.