Patru noi atacuri cu arme albe impotriva israelienilor au avut loc joi, creand un climat de nervozitate in Israel si in teritoriile ocupate, unde au loc in continuare confruntari intre tinerii palestinieni si fortele statului evreu, scrie AFP.

Sapte persoane au fost ranite la Ierusalim, Tel-Aviv, Afula si in apropiere de o colonie din Cisiordania ocupata, in patru atacuri cu arma alba.

Unul dintre agresori a fost ucis, doi arestati si unul este cautat de politie

Din 3 octombrie, 9 atacuri de acest gen, in principal din partea unor tineri palestinieni care par sa actioneze necoordonat, s-au soldat cu doi morti si 13 raniti in randul evreilor. Patru atacatori au fost ucisi.

Joi, la Tel-Aviv, un barbat descris ca fiind arab (ceea ce poate insemna palestinian sau arab israelian) a ranit patru persoane, printre care o tanara evreica angajata in fortele militare, cu o surubelnita. Barbatul a fost ucis de un soldat.

Intr-un alt incident, un palestinian a injunghiat si ranit grav un civil israelian in apropiere de colonia Kiryat Arba, la este de Hebron, in Cisiordania. Atacatorul este cautat de politie.

Soubhi Abou Khalifa, un palestinian de 19 ani dintr-o tabara de refugiati din Ierusalimul de este a ranit un tanar evreu ortodox si a fost arestat.

Un palestinian a fost ucis de fortele de securitate in timpul confruntarilor intr-o tabara de refugiati. Fortele israeliene interveneau pentru a-l aresta pe Soubhi Abou Khalifa.

In cursul serii, un soldat evreu a fost injunghiat la Afula, in nordul Israelului, de catre un "membru al minoritatii", formulare care indica in general un arab.

Miercuri, calificata drept "zi a terorii" de catre cotidianul Yedioth Ahronoth, au avut loc trei atacuri, determinandu-l pe premierul Benjamin Netanyahu sa recomande stare de alerta maxima.

Israelul a inceput sa instaleze detectoare de metal in Orasul sfant.