Angajamentul militar al Rusiei in Siria se inscrie in cadrul unui "razboi sfant" impotriva terorismului, a apreciat miercuri Biserica Ortodoxa rusa, in conditiile in care Moscova a confirmat primele lovituri ale aviatiei sale in Siria, scrie AFP.

Patriarhul KirillFoto: AGERPRES

"Lupta impotriva terorismului este un razboi sfant si astazi tara noastra este, poate, cea care lupta cel mai activ" pe acest front, a declarat purtatorul de cuvant al Bisericii, Vsevolod Ciaplin, citat de agentia Interfax.

"Aceasta decizie este in conformitate cu dreptul international, cu mentalitatea poporului nostru si cu rolul deosebit pe care tara noastra l-a jucat mereu in Orientul Mijlociu", a adaugat el.

Unul dintre principalii reprezentanti ai comunitatii musulmane din Rusia si-a anuntat si el sprijinul pentru angajamentul militar rusesc in Siria.

"Sustinem deplin folosirea fortelor armate rusesti in lupta impotriva terorismului international", a declarat pentru agentia Ria Novosti marele muftiu al Rusiei, Talgat Tadjudin.

Potrivit lui Vsevolod Ciaplin, un comitet al reprezentantilor principalelor religii din Rusia - crestina, islam, iudaism si budism - urmeaza sa publice joi un comunicat de sustinere a deciziei lui Vladimir Putin.