Uniunea Europeana va relua la 7 octombrie presiunea asupra traficantilor de migranti din Marea Mediterana, intervenind impotriva lor inclusiv prin forta, in apele internationale, pe coasta Libiana, scrie AFP.

"Faza a doua a operatiunii europene impotriva traficantilor de migranti va incepe la 7 octombrie", a declarat joi, la Roma, Federica Mogherini, seful diplomatiei europene, in vizita la cartierul general al operatiunii, numita Euro Navfor Med.

UE a aprobat in urma cu zece zile utilizarea fortei militare impotriva traficantilor de refugiati care opereaza in apele Libiei, inclusiv prin confiscarea barcilor, ca parte a consolidarii fortei navale in Marea Mediterana.

Navele militare europene vor actiona impotriva acestora, dar cu conditia sa ramana in apele internationale, a declarat Federica Mogherini.

Operatiunea Euro Navfor Med a fost lansata la sfarsitul lunii iunie in Marea Mediterana, avand ca dotari patru nave, inclusiv un portavion italian dotat cu patru avioane, si un total de 1318 militari din 22 de tari europene.