Premierul ungar Viktor Orban considera ca refugiatii extrecomunitari trebuie sa revina in tarile lor de origine, afirmand ca acestia sunt indusi in eroare de liderii europeni si indemnand Uniunea Europeana sa suplimenteze ajutoarele acordate vecinilor Siriei, relateaza MTI, citat de Mediafax. "Este normal sa am empatie fata de imigranti, dar empatia nu este suficienta: sunt necesare masuri", a declarat Viktor Orban intr-un interviu acordat Bild.

Viktor OrbanFoto: Agerpres / Tanjug

Intrebat ce ar trebui sa faca imigrantii daca Ungaria isi inchide frontierele, Orban a raspuns: "Sa revina in tarile de unde au venit".

"Nu vin din zone de razboi, nu fug de pericole, nu vin in Europa pentru a gasi refugiu, ci pentru o viata mai buna, cel mai probabil in Germania si in Suedia", a adaugat Viktor Orban.

"Imigrantii sunt inselati atat de traficanti, cat si de politicienii germani care le promit vieti mai bune si dreptul de sedere chiar si dupa restabilirea pacii in tarile lor. Mierea pentru care merg in Germania se va dovedi curand mai putin dulce decat sperau. Nivelul de trai este determinat de performante, nu de nevoi", a incheiat premierul Ungariei.