Partidul Social-Democrat din Germania (SPD) si-a evacuat, marti, sediul din Berlin, dupa o amenintare cu bomba despre care formatiunea a precizat ca are legatura cu vizita pe care presedintele partidului, vicecancelarul Sigmar Gabriel, a efectuat-o intr-un oras in care au izbucnit violente anti-imigranti, transmite Reuters.

Yasmin Fahimi, secretarul general al SPD, a declarat ca partidul de centru-stanga, aflat la guvernare alaturi de conservatorii cancelarului Angela Merkel, a primit multe amenintari cu accente rasiste dupa ce Sigmar Gabriel a vizitat, luni, orasul Heidenau (estul tarii).

"De la vizita lui Sigmar Gabriel la Heidenau, Willy-Brandt-Haus (sediul SPD, n.r.) a primit un potop de amenintari rasiste", a precizat Fahimi intr-un comunicat. "Trebuie sa presupunem ca este un act politic. Vremsa fim foarte clari: SPD nu-si va schimba pozitia", a mai afirmat aceasta.

Peste 30 de politisti au fost raniti in confruntarile de la Heidenau, in apropiere de Dresda, sambata dimineata, cand o multime de cateva sute de oameni, multi dintre acestia beti, a inceput sa arunce cu sticle si petarde in fortele de ordine. Unii dintre ei au strigat "Heil Hitler".

Gabriel a afirmat la Heidenau ca Germania nu va "ceda un singur milimetru acestor bande de extrema-dreapta" si a adaugat ca cei din Heidenau care ataca refugiatii "nu au nimic de a face cu Germania. Aceasta nu este Germania pe care ne-o dorim".