Doi pui de urs panda gigant s-au nascut la gradina zoologica din Washington Mei Xiang, femela de urs panda urias de la gradina zoologica din Washington, a nascut doi pui, dupa doi ani de la nasterea lui Bao Bao, rasfatatul vizitatorilor, scrie AFP. Nimeni nu stie numele lor, sau daca sunt masculi sau femele.

HotNews.roFoto: Hotnews

Amandoi nou nascutii sunt monitorizati "24 de ore din 24" de echipa de la zoo, starea lor de sanatate e fragila.

Primul pui, de culoare roz, fara par si de marimea un soarece adult, s-a nascut sambata la ora locala 05:34 (21:34 GMT), au anuntat reprezentantii gradinii zoologice pe Twitter. A urmat al doilea panda la ora locala 22:07 (02:07 GMT duminica).

Puii emit sunete "foarte puternice" si sunt "foarte, foarte activi", a spus intr-o conferinta de presa, medicul veterinar al gradinii zoologice. "Suntem multumiti cu progresul in aceasta etapa", a adaugat medicul.

Mei Xiang este a treia panda din SUA care naste pui gemeni. A fost inseminata in aprilie cu sperma congelata a masculului Hui Hui, un panda gigant din China. O a doua inseminare a fost facuta cu sperma unui panda gigant de la gradina zoologica din Washington. Pentru a se stabili paternitatea puilor, vor fi efectuate teste ADN.

Nasterile in captivitate sunt foarte rare in cazul acestei specii in pericol de extinctie din care mai putin de 2.000 de exemplare subzista in libertate, potrivit World Wildlife Fund (WWF).