Presedintele francez Francois Hollande si cancelarul german Angela Merkel vor discuta despre cotele de acceptare a imigrantilor la reuniunea lor de luni, a anuntat duminica ministrul francez de Externe Laurent Fabius, citat de Reuters.

In luna iunie, guvernele tarilor UE au respins o incercare a presedintelui Comisiei Jean-Claude Juncker de stabilire a unor cote nationale obligatorii pentru statele ce vor primi zecile de mii de refugiati si imigranti care aproape asediaza tarmurile Italiei si Greciei.

Presedintele francez Francois Hollande si cancelarul german Angela Merkel vor incerca luni la Berlin "sa dea un nou impuls" franco-german raspunsului european la criza imigrantilor, a precizat, Palatul Elysee.

Angela Merkel il va primi la Berlin pe presedintele francez in jurul orei 15.00 GMT si vor discuta mai ales despre criza refugiatilor in Europa, scrie AFP.

Berlinul si Parisul cer tuturor tarilor UE initiative in fata a ceea ce numaesc cel mai rau exod de populatie de la Al Doilea Razboi Mondial.

Germania acuza Europa ca functioneaza pe modul "in vacanta"

Paza de coasta italiana a coordonat numai sambata salvarea a 4.400 migranti in Marea Mediterana, iar duminica mii de refugiati au trecut prin Macedonia si Serbia in Europa de Vest, autoritatile elene fiind complet depasite de afluxul de refugiati sirieni pe insula Kos.

Peste 7.000 de imigranti au ajuns in Serbia in noaptea de sambata dupa ce au trecut prin Macedonia, in timp ce Federatia Internationala a Crucii Rosii asteapta la o "crestere dramatica" a numarului lor.

"Sute sunt inca la granita si altii sunt asteptati" din insulele grecesti, in special, a declarat ca organizatia cu sediul la Geneva, care ofera asistenta migrantilor. Macedonia, care a decretat starea de urgenta joi si a trimis politia si armata la granita cu Grecia sa opreasca trecerea migrantilor.

In Germania, care se confrunta cu un aflux fara precedent de solicitanti de azil, al caror numar ar putea ajunge la 800.000 in 2015, vicecancelarul Sigmar Gabriel a spus ca gestionarea acestei crize este "cea mai mare provocare de la reunificarea Germaniei".

Intr-un interviu difuzat pe postul public de televiziune ARD, el a acuzat, de asemenea, Europa ca ar fi "intr-un somn adanc".