Economia Greciei a crescut cu 0,8% in trimestrul al II-lea al anului 2015, spre surprinderea analistilor, care anticipau o scadere de 0,5%, anunta Autoritatea elena pentru statistici (Elstat), potrivit BBC News online, citat de Mediafax.

Potrivit Autoritatii elene pentru statistici, Produsul Intern Brut al Greciei a crescut cu 0,8% in trimestrul al II-lea al anului 2015.

Inainte de publicarea acestor cifre, analistii prefigurau o contractie anuala a economiei Greciei cuprinsa intre 2,1% si 2,3%.

Nikos Magginas, consilier la Banca Nationala a Greciei, a declarat ca scaderea ar putea fi de doar 2%.

Datele au fost prezentate cu cateva ore inainte ca Parlamentul Greciei sa se pronunte pe tema noului acord cu creditorii.

Liderii zonei euro au ajuns, pe 13 iulie, la un acord cu partea elena pentru negocierea unui al treilea program de asistenta financiara, care sa permita ramanerea Greciei in zona euro. Grecia are o datorie totala de peste 320 de miliarde de euro, dintre care 65% catre tari din zona euro si catre FMI, iar 8,7% catre Banca Centrala Europeana (BCE). Incepand de la 1 iulie Grecia este, tehnic, in incapacitate de plati.