Doi soldati turci au fost ucisi si patru au fost raniti intr-o explozie a unei masini capcana din orasul Diyarbakir din sud-estul tarii, a anuntat armata, care a sustinut ca militantii kurzi sunt vinovati de atac, informeaza Reuters.

Explozia paresa fie cel mai recent atac al Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) (aflat in ilegalitate) ca raspuns la campania impotriva militantilor kurzi declansata in aceasta saptamana de Ankara, simultan cu atacurile impotriva Statului Islamic.

Avioane ale armatei turce au bombardat vineri seara pozitii militare detinute de Partidul Muncitorilor din Kurdistan in Irakul vecin,a anuntat un purtator de cuvant al PKK. Loviturile au vizat pozitii ale PKK in muntii din nordul provinciei Dohuk, situata in regiunea autonoma Kurdistan din Irak, a adaugat sursa amintita.

Loviturile contra PKK pun sub semnul intrebarii firavul proces de pace kurd, care a demarat in 2012, dar a incetinit in ultima vreme.

Statele Unite au condamnat recentele atacuri ale PKK in Turcia, precizand ca nu exista "nicio legatura" intre loviturile Turciei impotriva PKK si intelegerea cu Ankara de a intensifica lupta impotriva Statului Islamic.