Fostul presedinte american George H.W. Bush a fost internat, miercuri, dupa ce si-a fracturat o vertebra cervicala in urma unei cazaturi, a anuntat postul de televiziune CNN. Fractura nu pune in pericol viata si George H.W. Bush este in stare stabila, potrivit purtatorului sau de cuvant, Jim McGrath.

In varsta de 91 de ani, fostul presedinte, care a cazut miercuri dimineata la locuinta sa din Kennebunkport (statul Maine), primeste ingrijiri la spitalul din orasul Portland, a precizat CNN.

"Nu ne asteptam sa fie internat prea mult timp", a adaugat Jim McGrath.

George H.W. Bush, cel mai in varsta dintre cei patru fosti presedinti americani inca in viata, foloseste un scaun cu rotile pentru a se deplasa si parea slabit la recentele sale aparitii publice.

In decembrie, al 41-lea presedinte al SUA a fost internat la un spital din Texas pentru probleme respiratorii. In noiembrie 2012, o bronsita l-a obligat sa petreaca doua luni intr-un salon al aceluiasi spital.

Bush-senior, patriarhul uneia dintre cele mai importante dinastii politice din SUA, este tatal fostului presedinte George W. Bush.