Unsprezece persoane au murit in urma unor noi confruntari intre fortele ucraniene si separatisti izbucnit in regiunea Lugansk, in sud-estul Ucrainei, la cinci kilometri de frontiera cu Rusia, relateaza Mediafax citand publicatia franceza Ouest-Est.

Potrivit unor oficiali ai Guvernului, in ultimele 24 de ore, 11 persoane au fost ucise dupa ce marti a izbucnit un nou conflict armat intre autoritatile ucraniene si fortele separatiste proruse. Pe langa cei opt militari si cei doi rebeli, in atac a mai fost ucisa si o localnica din estul Ucrainei.

"Opt militari au murit si alti 16 au fost raniti", au declarat reprezentanti ai Consiliului de Securitate si Aparare al Ucrainei intr-un comunicat, blamandu-i pe separatistii care au folosit armament de calibru 152 mm, interzis pe teritoriul Ucrainei prin acordul de incheiat la Minsk intre autoritatile de la Kiev si fortele separatiste din data de 12 februarie 2015.

Separatistii incearca sa "incalce acordul de la Minsk si sa reia atacurile", sunt de parere reprezentantii Consiliului de Securitate si Aparare al Ucrainei.

Potrivit unui raport intocmit de Organizatia Natiunilor Unite (ONU), in urma incidentelor armate dintre fortele din Kiev si separatistii prorusi din aprilie 2014, mai mult de 6.500 de persoane au murit.