Atata posturile de televiziune cat si jurnalistii din Grecia care au criticat administratia Syriza si au sustinut tabara "DA" inaintea referendumul de duminica sunt investigati de agentiile guvernamentale pentru incalcarea legilor electorale, relateaza publicatia australiana The Age.

Procuratura elena, autoritatea de supraveghere a mass-mediei si Uniunea Jurnalistilor de la Publicatiile Cotidiene din Atena (ESIEA) au lansat investigatii asupra modului de relatare de pe posturile private de mass-media in perioada de dinainte de votul de duminica.

Acestia sustin ca exista suspiciuni ca reporterii ar fi incalcat legea electorala neacordand un intervat de timp egal si corect tuturor partilor. Procuratura a anuntat ca raspunde la "plangeri facute de public".

Noua dintre cei mai cunoscuti realizatori TV directori de stiri din tara au fost chemati in fata biroului de etica al ESIA. Este vorba despre Olga Tremi, John Pretenteris, Maria Sarafoglou si Manolis Kapsis de la Mega Channel, Stamatis Malelis, Nick Konitopoulos, Aris Portosalte si Dimitris Oikonomou de la SKAI si Maria Houkli de la ANT1.

Intr-o postare pe pagina sa de Facebook, directorul de stiri al SKAI, Stamatis Malelis, a acuzat guvernul premierului Alexis Tsipras ca incearca sa isi reduca la tacere criticii.

"Pentru diferitii caini de partid ai regimului. Nu ma veti reduce la tacere, indiferent ce faceti. Nicio forma de putere nu a facut asta vreodata si nici voi nu o veti face. Exista o diferenta imensa intre mine si voi. Eu am muncit toata viata, in timp ce voi v-ati incalzit scaunele de partid. va pierdeti timpul cu amenintari. Nu o musc. Oricine are argumente, aici ma gaseste!", afirma Malelis.