Managerul unei fermei de broaste testoase de la Phenian a fost executat dupa ce liderul nord-coreean Kim Jong-un a criticat, in timpul unei vizite efectuate la ferma, activitatea acestuia, informeaza cotidianul sud-coreean Daily NK, care citeaza o sursa nord-coreeana, transmite Agerpres.

Kim Jong-un, liderul unui regim izolatFoto: Agerpres/AP

"Managerul a fost impuscat dupa ce Maresalul (Kim Jong-un) a efectuat o vizita de informare la ferma de broaste testoase amplasata la raul Taedong, in Phenian. Managerul a fost executat pentru ca nu in toate rezervoarele era suficienta apa si mancare, ceea ce a dus la decesul unui mare numar de broaste testoase", a relatat sursa nord-coreeana.

Totodata, sursa a precizat ca proasta alimentare cu apa a fermei este cauzata de caderile de curent.

Informatia privind executarea prin impuscare a managerului a fost confirmata de alte doua surse de informatie din capitala nord-coreeana.

Despre ultima executie rasunatoare care a avut loc in Coreea de Nord s-a aflat in luna mai: ministrul nord-coreean al apararii, Hyon Yong-Chol, a fost executat cu o racheta antiaeriana de la scurta distanta, o metoda de executie rezervata demnitarilor cu rang inalt. Lui Yong-Chol i s-a reprosat ca a atipit in timpul unei manifestatii militare si ca i-ar fi raspuns in mai multe randuri lui Kim Jong-un, fapte calificate drept tradare de stat.

De asemenea, in decembrie 2013 a devenit cunoscut ca unchiul liderului nord-coreean, Jang Song-thaek, de 67 de ani, care a condus multa vreme "consiliul de regenta" pe vremea cand Kim Jong-un era tanar si era considerat "al doilea om in stat", a fost executat in urma verdictului justitiei nord-coreene, conform caruia Song-thaek ar fi incercat sa organizeze o lovitura de stat.