Ministrul francez de Finante, Michael Sapin, considera ca este preferabil sa nu se "paseasca pe teren necunoscut" in ceea ce priveste dosarul grec, in conditiile in care Atena nu reuseste sa ajunga la un acord cu creditorii imternationali, relateaza AFP.

"Tratatele nu prevad posibilitatea ca o tara sa abandoneze zona euro. Recomand vehement sa nu se puna piciorul pe teren necunoscut", a declarat ministrul Sapin intr-un interviu publicat marti de Le Figaro.

Potrivit ministrului, "daca vrem sa ramanem pe teren cunoscut, trebuie sa avem un acord pana pe 30 iunie".

Autoritatile de la Atena au negociat intens in ultimele saptamani, fara succes, cu creditorii internationali (Fondul Monetar International, Uniunea Europeana, Banca Centrala Europeana) asupra unui set de reforme economice care ar permite deblocarea unei noi transe vitale pentru stabilitatea financiara a tarii.

Fara unda verde de la creditorii internationali, Grecia nu va putea sa returneze suma pe 1,5 miliarde de euro catre FMI, cu termen limita pana la sfarsitul lui iunie.

"Tara este libera sa aleaga: daca guvernul vrea sa mentina pensiile scazute, nu avem nimic de zis, cu conditia sa fie gata sa faca economii in alta parte sau sa creasca taxele. Practic, avem nevoie ca Grecia sa aiba mijloacele necesare de a face fata cheltuielilor sale", a declarat Sapin.