Andreas Lubitz, copilotul avionului Airbus A320 al companiei Germanwings prabusit in Alpii francezi la 24 martie, a fost consultat de "41 de medici in ultimii cinci ani", dintre care sapte in luna anterioara producerii tragediei aviatice, relateaza Le Parisien in pagina electronica, citeaza Mediafax.

Andreas Lubitz a fost consultat de "41 de medici in ultimii cinci ani", dintre care sapte in luna anterioara prabusirii avionului Airbus A320 al companiei Germanwings in Alpii francezi, a precizat joi, la Paris, procurorul Brice Robin.

Acum o saptamana, procurorul din Marsilia mentiona ca Lubitz a fost consultat de "zeci" de medici.

Pe de alta parte, el a anuntat ca o informatie judiciara contra X pentru ucidere din culpa va fi deschisa in cursul saptamanii viitoare.

"Dreptul penal francez imi interzice sa deschid o informatie judiciara pentru asasinat, deoarece autorul a decedat", a precizat el.

Personalitatea lui Andreas Lubitz este punctul central al anchetei cu privire la cauzele prabusirii avionului Airbus A320.

Ancheta in acest caz a semnalat deja antecedentele depresive, chiar suicidare, ale copilotului Andreas Lubitz.

La 24 martie, un avion Airbus A320 al companiei Germanwings care se deplasa de la Barcelona (Spania) la Dusseldorf (Germania) s-a prabusit in Alpii francezi provocand moartea a 150 de persoane, intre care 72 de germani si 50 de spanioli. Potrivit primelor elemente ale anchetei, avionul a fost prabusit intentionat de copilotul german Andreas Lubitz, care suferea de probleme psihice.