Jeb Bush, fost guvernator al statului american Florida, isi va anunta oficial la 15 iunie candidatura la investitura Partidului Republican in vederea alegerilor prezidentiale din 2016, transmit AFP si Reuters, citate de Agerpres.

"Sper ca veti fi toti alaturi de mine pentru o zi speciala", a scris joi pe contul sau de Twitter Jeb Bush, a carui candidatura era asteptata. De altfel, el conduce deja in sondaje in tabara republicana.

Jeb Bush, in varsta de 62 de ani, este fiul fostului presedinte George H. W. Bush si fratele lui George W. Bush, care a detinut doua mandate la Casa Alba. Ex-guvernatorul Floridei isi va rosti discursul de lansare a campaniei in campusul Kendall al Universitatii Miami-Dade, dupa care va incepe un turneu european in Germania, Polonia si Estonia.

In tabara republicana a aparut joi un nou competitor, conservatorul Rick Perry (65 de ani), fost guvernator al Texasului vreme de 14 ani, care se lanseaza pentru a doua oara in cursa pentru Casa Alba. Perry a mai candidat in 2012, dar a abandonat pe parcurs, dupa mai multe gafe rasunatoare comise in timpul unor dezbateri electorale televizate.

Politicianul conservator si-a inceput campania electorala sub sloganul "Fa ce este corect si asuma consecintele!", relateaza Mediafax. Perry a reamintit ca a creat locuri de munca si a redus impozitele cat timp a fost guvernator al statului Texas.

Prin anuntul oficial de joi, Rick Perry devine cel de-al zecelea candidat republican, insa acestora li s-ar putea alatura in curand alti sase.

De partea cealalta, a democratilor, s-au anuntat pana acum doar patru candidati, cu Hillary Clinton, fosta Prima Doamna si ex-secretar de stat, in postura de mare favorita.