Desi Grecia trece printr-o situatia financiara tulbure, vanzarile de masini au crescut cu 47% in luna aprilie. Este cea de-a 20-a luna consecutiva in care inmatricularile de vehicule noi si second-hand au crescut, informeazaThe Telegraph.

Locuitorii unei tari cuprinse de criza financiara isi fac de multe ori griji pentru securitatea banilor lor. Daca ii au depozitati intr-o banca, aceasta poate fi prinsa in controalele de capital sau poate intra in insolventa. Solutia cea mai buna este o investitie, spre exemplu intr-o masina.

In luna decembrie, odata cu alegerile anticipate din Grecia, inmatricularile lunare de autoturisme au crescut cu aproape 70%. Depozitele bancare au scazut de atunci cu 15% din valoarea totala, in timp ce 7 miliarde de euro au parasit tara doar in luna aprilie.

Un fenomen similar a fost observat in timpul colapsului financiar de la sfarsitul anului trecut din Rusia. Pe fondul deprecierii rublei, multi rusi au decis sa investeasca in masini.

In timpul crizei bancare din anul 2013 din Cipru, inmatricularile auto au crescut cu o treime in decurs de 10 luni.

Ca o ironie ciudata pentru problemele Greciei, industria auto din Germania este unul dintre principalii beneficiari ai colapsului bancar. Cumparatorii greci, la fel ca multi dintre europeni, cumpara in special masini germane.