Nigel Farage, care a demisionat vineri din fruntea UKIP, a revenit luni asupra demisiei sale, pentru a continua sa conduca partidul eurofob si anti-imigratie britanic, transmite AFP.

Nigel Farage in PEFoto: Captura YouTube

Invins in cadrul alegerilor legislative de joi in colegiul sau din South Thanet (sud-est), Farage a demisionat asa cum promisese, in caz de infrangere, insa s-a razgandit dupa refuzul comitetului executiv al partidului de a accepta plecarea sa.

Partidul pentru Independenta Regatului Unit (UKIP), care vrea iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana, a castigat doar un singur vot in Parlament in urma alegerilor generale de saptamana trecuta.

Inainte de a lua parte la numararea voturilor in colegiul sau din South Thanet, din districtul Kent, Farage a lasat sa se inteleaga ca se asteapta la un esec: "A fost o prezenta masiva (...) Asta trebuie sa fie in avantajul Conservatorilor", a declarat liderul UKIP.

El declarase anterior ca va demisiona de la conduecrea formatiunii daca nu este ales in Parlament.

Intrebat vineri dimineata daca intentioneaza sa demisioneze, Farage a raspuns: "Spuneti ca sunt mincinos? Inca nu mi-am incalcat cuvantul".

Ulterior in cursul zilei, el a anuntat ca renunta deocamdata la pozitia de presedinte al formatiunii eurosceptice.