O femeie a fost scoasa in viata joi seara de sub daramaturile unei pensiuni din capitala nepaleza Kathmandu de catre salvatori francezi, la cinci zile de la cutremurul din Nepal care a provocat moartea a peste 5.800 de persoane, informeaza AFP.

Cu cateva ore mai devreme, un adolescent in varsta de 15 ani a fost recuperat in viata, doar cu cateva contuzii, de sub ruinele unei pensiuni din Kathmandu in care acesta lucra.Descoperirea a fost considerata un miracol.

Femeia salvata, in varsta de 30 de ani, muncea in bucataria pensiunii, a declarat pentru AFP un membru al serviciilor de salvare nepaleze, aflat la fata locului.

"Era ranita, insa constienta si vorbea. A fost trimisa la un spital militar", a adaugat reprezentantul autoritatilor nepaleze.

Salvatorii au auzit pe cineva respirand sub moloz cu ajutorul sistemului de monitorizare auditiva aflat in dotarea serviciilor de salvare, a explicat un membru al "grupului francez de ajutorare in caz de catastrofe".

"Am auzit un simplu suflu care ne-a indicat ca cineva se afla cu siguranta acolo. Este bine si cred ca va scapa fara probleme. Este tanara si robusta, a dovedit acest lucru rezistand in acea gaura", a declarat unul dintre salvatori.