Miscarea antiislam Pegida va organiza sambata, 28 februarie, la Newcastle, primul sau protest de pe teritoriul Marii Britanii, relateaza AFP citand informatii furnizate de politie si de organizatori.

Politia locala a declarat pentru agentia de presa citata ca in aceeasi zi ar putea avea loc si contra-manifestatii. Cel putin 600 de persoane si-au anuntat vineri intentia de a participa la aceast protest, potrivit paginii de Facebook a grupului Pegida din Marea Britanie.

Dupa data de 20 octombrie, randurile manifestantilor miscarii germane Pegida (acronim german pentru “Patriotii europeni impotriva islamizarii occidentului”) au continuat sa creasca la Dresda, oras situat in fosta Germanie de Este comunista, ajungand pana la 25.000 de persoane pe 12 ianuarie, dupa atacurile jihadiste de la Paris.

Daca, pe de o parte, miscarea s-a raspandit in intreaga Europa, mobilizarea a mai scazut in Germania dupa demisia fondatorului miscarii pe data de 21 ianuarie, dupa aparitia in presa a unei fotografii veche de doi ani cu acesta purtand o mustata precum cea a liderului nazist Adolf Hitler, precum si dupa dezertarea mai multor figuri importante ale miscarii.