Un video a fost publicat joi aratand prima asistenta infectata cu virusul Ebola in Statele Unite, avand un aer lucid si zambind. Videoclipul de 56 secunde a fost inregistrat la spitalul Texas Health Presbyterian din Dallas si arata o scurta conversatie intre asistenta Nina Pham si medicul sau.

Doamna Pham a fost transferata joi la un spital de specialitate din Maryland, anunta Institutul National de Sanatate din apropiere de Washington.

"Veniti toti in Maryland!" glumeste ea in clipul video. Videoclipul, postat pe YouTube, a fost filmat de catre medic. In imagini poate fi vazuta si o alta asistenta ingrijitoare, purtand o masca pe fata si alte echipamente de protectie.

"Va iubesc", spune Pham pentru personalul care s-a oferit voluntar sa aiba grija de ea, stergandu-si lacrimile. Potrivit spitalului, doamna Pham a cerut ca acest video sa fie dat publicitatii.

Nina Pham l-a ingrijit pe liberianul Thomas Eric Duncan care a fost primul pacient diagnosticat cu Ebola in Statele Unite, la spitalul de Presbyterian Dallas. El a murit in data de 8 octombrie.