Barack Obama primeste sprijinul Congresului in lupta cu jihadistii

de Carla Dinu     HotNews.ro
Joi, 18 septembrie 2014, 7:55 Actualitate | Internaţional

Planul de presedintelui Barack Obama pentru a-i inarma pe rebelii sirieni a primit miercuri o prima unda verde din partea Congresului american. Camera Reprezentantilor a votat in favoarea unui plan de ajutor pentru rebelii sirieni moderati care mai trebuie aprobat de Senat, prima parte a strategiei lui Barack Obama impotriva grupului Statul Islamic, scrie AFP.

Masura a fost adoptata sub forma unui amendament la o lege a finantelor, cu 273 de voturi la 156. Multi parlamentari, atat democrati cat si republicani, au votat impotriva, un semn ca Congresul este departe de a fi unit in spatele presedintelui american in razboiul contra jihadistilor. Legea finantelor astfel amendata urmeaza a fie supusa la vot in cursul zilei de joi, iar Senatul se va pronunta pana la sfarsitul saptamanii.

Planul aprobat de Camera nu da mana libera Pentagonului sa ii echipeze si sa ii antreneze pe rebelii sirieni. El impune administratiei Obama sa prezinte Congresului la fiecare 90 de zile un raport asupra aplicarii sale, a numarului de combatanti instruiti, a selectiei grupurilor siriene beneficiare de ajutor si a utilizarii armelor si echipamentelor furnizate. El nu include fonduri suplimentare pentru finantarea operatiunii. Si clarifica faptul ca nu constituie sub nicio forma autorizarea desfasurarii unor soldati in conflict. 

Presedintele american a salutat "un important pas inainte", pentru a raspunde la "amenintarea grupului terorist cunoscut sub numele de stat islamic". Obama a reafirmat cu fermitate ca trupele americane din Irak nu vor participa misiuni de lupta impotriva jihadistilor.

Material sustinut de Banca Transilvania

Intreb BT: Credite pentru companii, sustinute cu garantii si fonduri ale grupului Bancii Europene de Investitii. Doi specialisti raspund intrebarilor antreprenorilor joi, de la ora 11:00

Care sunt conditiile de finantare pentru creditele sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii? Care sunt programele de finantare, cu surse si garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, pe care le deruleaza in prezent Banca Transilvania? Care sunt avantajele si dezavantajele unor astfel de credite? Doi specialisti din cadrul BT Adrian Popa, analist business, si Nicolae Barbu, coordonator Birou Gestiune Programe Externe de Finantare raspund intrebarilor antreprenorilor pe tema creditelor sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, joi, 22 februarie 2018, incepand cu ora 11:00.

760 vizualizari

 • +1 (1 vot)    
  ajutor 'indirect'? (Joi, 18 septembrie 2014, 15:16)

  JosephRosen [anonim]

  Ideea "unui plan de ajutor destinat rebelilor sirieni moderaţi" se va dovedi ULTERIOR ca este o inarmare INDIRECTA a Statului Islamic...!

  Cine garanteaza ca 'rebelii moderati' - vazandu-se cu asemenea 'bunatati' in mana - nu se vor TRANSFERA cu totul in cadrul Statului Islamic?
  Caci aceasta trasformare le-ar aduce numai beneficii, si NU necazurile pe care le puteti vedea afisate de agentia poloneza <mPolska24.pl>.

  Pentru lamuriri suplimentare deschideti:
  http://www.redakcja.mpolska24.pl/6737/holokaust-chrzescijan

  Sau puteti scrie in Google: mPolska24.pl Holokaust
  • +1 (3 voturi)    
   da sau nu (Joi, 18 septembrie 2014, 19:30)

   zar-zar [utilizator] i-a raspuns lui JosephRosen

   Pina acuma credeam, ca multi altii, ca decapitarile sunt o farsa menite sa provoace o harababura. Nu am gasit nici un site al ISIS (in care sa reiasa ca ei isi asuma responsabilitatea), numai terti. Imaginile date de polonezi sunt cutremuratoare. urmarind pe CNN evenimentele din Gaza, am observat la un moment dat, pe un gard de sirma, doua capete (Hamas sa-i tina sub control pe palestinienii civili), dar am crezut ca ... n-am vazut bine.
   Credeti ca site-ul polonez este real?
   • +2 (2 voturi)    
    raspuns pentru Zar-Zar (Joi, 18 septembrie 2014, 23:14)

    JosephRosen [anonim] i-a raspuns lui zar-zar

    Cand eu am fost copil, o auzeam pe bunica mea care spunea toata ziua: 'Numai Dumnezeu stie!"

    Asta era de mult...
    Astazi, toata lumea spune: "Numai Google stie!"

    Incercati sa scrieti pe Google [se poate folosi si Yahoo...!] numele agentiei polonez care se scrie
    astfel: - mPolska24.pl -

    In cazul in care veti scrie:
    - mPolska24.pl Holokaust -
    veti ajunge direct la adresa pe care ati vizionat-o
    din cate am inteles din raspunsul Dv.

    Deoarece ati scris despre Gaza, va recomand sa priviti poza cu motociclistul Hamas care trage dupa el un biet om, cat si entuzasmul tinerilor...

    http://news.yahoo.com/gaza-widow-offers-insight-world-spies-054130919.html?soc_src=sh

    Nu omiteti sa faceti click pe fotografie pentru a vedea mai de aproape bucuria "militantilor"...

    Este bine a stiti ca atat cei din Hamas, cat si cei din Statul Islamic au aceasi origine, fiind SUNNI, una din cele doua grupari ale Islamului,cealalta fiind SHIIA.
    Acestia din urma sunt mult mai SERIOSI, ei reprezentand 90% din populatia din Iran.
    De ce spun ca sunt mai SERIOSI?
    Ei invata mai mult si aproape ca au terminat de produs bomba nucleara!
    Deci, ei NU se obosesc sa taie cateva capete....!
  • +1 (3 voturi)    
   confuzii cu ISIS (Joi, 18 septembrie 2014, 20:10)

   zar-zar [utilizator] i-a raspuns lui JosephRosen

   Foarte interesanta audierea lui J. Kerry de catre comisia senatoriala. A fost evident ca senatorii nu sunt dispusi sa-si bage tara intr-un macel. Nu aceiasi parere o am despre Kerry (si cei din spatele lui).
   Daca la majoritatea intrebarilor s-a descurcat, cu greu, la doua, pur si simplu, ce a spus nu a fost nici un raspuns:
   > Daca stim ca pe Siria ii suporta rusii, pe kurzi ii suporta Turcia, pe shia ii suporta Iran si China, spuneti-ne pe sunii ISIS cine ii suporta (finante si armament)?
   > Exista si alta cale, decit forta militara, pentru a obtine ceia ce avem nevoie?
   Criza financiara a bugetului american si mai ales criza de trupe, sunt considerente serioase pentru Obama de a pune bocancul la sol. Pina acuma s-au tras toate sforile posibile sa se adune aliati contra ISIS. Desi propaganda pare sa fie convingatoare - ISIS trebuie oprit - nimeni nu mai pare dispus sa-si puna carnea la saramura. De ce? Pina unde este adevar si de unde incepe minciuna?
   Stim:
   > In nordul Iraqului (fostul Kurdistan) se gaseste cel mai mare zacamint de hidrocarburi la ora actuala, neintrat in exploatare;
   > Saudia nu prea mai are petrol, iar gaze de sist nu poate exploata din lipsa de suficienta apa, si deci americanii si-au gasit un nou "prieten", Qatar, cu petrol;
   > De la schimbarea coroanei, Qatar este izolat fata de lumea araba si pentru a se impune (sau mentine) s-a dotat militar cu arme de la Pentagon de citeva zeci de bilioane (se pare ca si arma chimica, iar senatorii au pomenit de asta, in treacat), sprijinind Taliban, Hamas si pe sunnii ISIS - deci cu arme americane;
   > Luat la intrebari, Kerry a aruncat evaziv raspunderea pe Turcia (ca ar sustine ISIS), dar Turcia este in acest trio cu Qatar si USA numai pentru teava de petrol al Qatarului (care se pare ca nu are sanse sa treaca prin Israel;
   > ISIS, pina sa atace barajul, se aprecia (nu se spune pe ce baza) ca ar dispune de peste 2 bilioane dolari, intre timp se pare ca au mai crescut fondurile;
   > De cind cu "atacurile aeriene".
   • +2 (2 voturi)    
    din nou pentru zar-zar- (Joi, 18 septembrie 2014, 23:35)

    JosephRosen [anonim] i-a raspuns lui zar-zar

    Punctele dv. de vedere cuprind o zona foarte larga. De asemena, este foarte placut sa constat ca sunteti in cautarea IZVORULUI de unde se dezvolta aceste evenimente 'ciudate' din ultimii 4-5 ani...

    Si eu m-am uitat in toate directile, caci pare destul de 'neobisnuita' dezvoltarea unei atmosphere atat de INCRANCENATE, intro perioada istorica atat de scurta.

    Am gasit cate ceva, dar va voi prezenta acum o singura ipoteza, care s-ar putea dovedi plauzibila sau Nu. Iata, deci, aceasta sursa:

    REMARKS BY THE PRESIDENT OBAMA
    ON A NEW BEGINNING
    Cairo University, Egypt
    June 4, 2009

    “…And throughout history, Islam has demonstrated through words and deeds the possibilities of religious ‘tolerance’ and ‘racial equality’. (Applause.)

    “…And I consider it part of my responsibility as President of the United States to fight against
    ‘negative stereotypes of Islam’ wherever they appear.” (Applause.)

    "...“I made clear that America is not -- and never will be -- at war with Islam”. (Applause.)

    Intregul discurs il aveti in urmatoarea adresa:
    http://www.huffingtonpost.com/2009/06/04/obama-cairo-speech-video_n_211210.html
  • +1 (3 voturi)    
   ISIS (Joi, 18 septembrie 2014, 20:35)

   zar-zar [utilizator] i-a raspuns lui JosephRosen

   i-au crescut trupele de la 5,000 la 31,000 de combatanti (multi veniti din Europa prin Turcia sau din America prin Emirate), si se estimeaza ca in ritmul acesta sunt sanse sa ajunga la vreo 50,000 (din spusele CNN);
   > Teava din Kurdistan nu are "trecere" prin Turcia, deci Siria este singura "iesire".
   Faptul ca americanii inarmeaza pe oricine, ban sa iasa, nu este nici o confuzie. ISIS nu a trecut la turci dupa kurzi si de fapt nici la sirieni dupa ... cine? dupa "sunnii rebeli"? Rebelii sirieni sunt lbienii (al-Qaeda) adusi de americani si britanici, plus Hamas (care s-a retras izgonit de Hizballah). ISIS se spune ca este o ramura islamica a al-Qaeda musulmana (nu prea vad diferenta).
   Si atunci, pe cine si de ce inarmeaza Congresul american? Siria nu a cerut nimanui sa o apere de ... ISIS. Si Rusia este in spatele ei. Deci, unde ajungem?
   Nu-i mai practica o intelegere civilizata cu Siria? O fo posibila dar nu suficient de ... profitabila, probabil. In rest, povestea cu Vaticanul (pe care nici Papa nu o ia in serios) si decapitarile si filmele de groaza, samd ....
   • +2 (2 voturi)    
    Siria (Joi, 18 septembrie 2014, 23:52)

    JosephRosen [anonim] i-a raspuns lui zar-zar

    Eu nu sunt un pro-rus si nici un anti-rus.
    Insa imi amintesc ca in primul an al conflictului din Siria. Presedintele Rusiei a intrebat:
    "Cine este aceasta opozitie din Siria? Cine sunt acei care mananca inimile celor ucisi in lupte?

    De la mancatul inimilor, si pana la galleria de poze afisate de agentia poloneza, NU PARE sa fie o mare distanta...

    - de ce marile puteri se joaca de-a razboiul?
    - de ce se fac COALITII SIMBOLICE fara soldati pe campul de lupta?
    - de ce se 'trage de timp' pentru ca "noul nascut" Statul Islamic ! - sa prinda putere si sa se ridice in picioare?
    Eu cred ca numai Presedintele poate sa stie...!
    • +2 (2 voturi)    
     replica la replici si multumesc (Vineri, 19 septembrie 2014, 15:31)

     zar-zar [utilizator] i-a raspuns lui JosephRosen

     Este evident ca americanii (si nu Obama) vor un nou WW. Ca va incepe in Iraq-Siria sau in Ucraina-Rusia, nu conteaza. In toate timpurile, razboiul a fost solutia verificata - ce sa te mai obosesti sa cauti alta, care poate nici nu va fi profitabila.
     Fanatici vor fi mereu si este asa de usor sa te folosesti de ei si sa-i organizezi. La fel de usor este sa-i scapi de sub control. Nu vor dispare, este o boala mintala (prea multe matanii si prea putina minte), dar trebuie izolati, discreditati si ne-luati in seama. Nu exista un sanatoriu atit de mare si saracia din lume favorizeaza molipsirea.
     Oligarhia financiara capitalista nu are limite si se va opri numai cind nu va mai avea unde sa se extinda. Atunci va exista o majoritate covirsitoare care va intelege si va simti cum sta treaba, dar va fi cam tirziu. Si pentru saraci si pentru bogati. Astazi cind patronului nu-i merge bine, arunca oamenii pe strada - cei care inca mai ramin pe salariu, nu mai contenesc cu uralele (ca si cum nu ei sunt cei care urmeaza). Dar cind tot Pamintul va ajunge la ecest punct, unde mai arunci si pe cine pastrezi? Ce mai este de profitat?
     Exagerat scenariul? Si eu sper ca se vor gasi mereu resurse pentru o contra-balansare. Razboaiele au inceput sau au fost provocate mereu numai de cei care s-au simtit mai puternici. Si s-au terminat cind nimeni nu mai putea sa miste, dar cine a ramas inca in picioare a fost declarat invingator.
     Ce a cistigat? Un rahat - cu totii am luat-o de la inceput. Cind vom reusi sa intelegem niste cheastii atit de simple, ne vom mira ce fraieri am fost.


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version