Razboiul impotriva virusului Ebola ar putea dura sase luni, avertizeaza David Nabarro, coordonatorul ONU pentru combaterea epidemiei, aflat in vizita in Sierra Leone. "Lucram la masuri exceptionale, pe termen de sase luni, pentru a contracara rapid epidemia" , a declarat Nabarro.

Conform celui mai recent bilant al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, virusul Ebola a provocat moartea a 1.427 de persoane din totalul de 2.615 cazuri de infectii inregistrate in vestul Africii, anunta Mediafax.

"Nu este vorba de o lupta, ci de un razboi impotriva Ebola; toata lumea trebuie sa colaboreze, in mod dur si eficient. Sper ca se va termina in sase luni. Nu stiu daca suntem pe cale sa pierdem sau sa castigam. Tot ce pot spune este ca inca nu am castigat", a adaugat oficialul ONU.

"Decizia de inteles a unor companii aeriene de a nu mai zbura spre Freetown, Monrovia sau Conakry a avut un impact enorm asupra capacitatii ONU de a transporta personal si echipamente medicale. Solicit ferm gasirea unei modalitati de a avea curse aeriene spre aceste capitale, pentru a ne putea desfasura corect activitatea", a adaugat Nabarro.