Rusia sustine ca a identificat un submarin militar american care se apropia de apele teritoriale ruse, in zona Marii Barents, transmite Itar-Tass. Anuntul a fost facut sambata de un purtator de cuvant al Statului Major rus, care a precizat ca submersibilul "suspect" a parasit regiunea dupa aparitia patrulelor Flotei Nordului iar contactul cu acesta a durat circa 27 de minute.

"In data de 7 august 2014, patrulele Flotei ruse din Marea Barents au localizat un submarin strain, cel mai probabil din clasa Virginia, apartinand Fortelor navale americane", potrivit Statului Major rus.

"Un grup naval de atac antisubmarine si un avion de vanatoare de tip Ilyushin Il-38 au fost trimise in zona respectiva sa caute si sa urmareasca submarinul. Manevrele active ale trupelor antisubmarin ale Flotei Nordului au alungat submarinul din zona limita a apelor teritoriale rusesti", au mai aratat autoritatile militare ruse, citate de Interfax.

"Contactul cu submarinul a continuat timp de circa 27 de minute, dupa care submarinul american a parasit zona",potrivit Statului Major rus.

Incidentul intervine in contextul tensiunilor dintre Occident si Rusia pe tema crizei din Ucraina.