Rusia avertizeaza ca ar putea fi nevoita sa introduca noi "masuri de protectie" in relatia cu Ucraina si Republica Moldova, in contextul semnarii de catre acestea a acordurilor de asociere cu Uniunea Europeana, anunta Mediafax.

Moscova avertizeaza ca va renunta la consultarile cu Kievul si Uniunea Europeana daca Ucraina va ratifica Acordul de asociere in forma actuala.

"Daca Ucraina va ratifica Acordul in aceasta forma, consideram ca nu mai suntem obligati sa participam la consultari si vom lua masuri unilaterale pentru protejarea intereselor economice", a declarat Aleksei Uliukaev, ministrul rus al Economiei, citat de AFP.

Reprezentanti ai Uniunii Europene, Rusiei si Ucrainei au lansat pe 11 iulie consultari pe tema Acordului de asociere pe care Kievul l-a semnat cu Bruxellesul.

Moscova a avertizat de mai multe ori atat Ucraina, cat si Republica Moldova cu sanctiuni, iar miercuri premierul Dmitri Medvedev a reiterat avertismentele. "Vom fi nevoiti sa introducem masuri de protectie", a spus Medvedev.