UPDATE 23.20 15 palestinieni au fost ucisi in urma unui atac al Israelului asupra casei sefului politiei din Gaza, informeaza Reuters, citand ministerul sanatatii din Gaza.

Potrivit unei surse Hamas, acesta se afla in stare critica.

Raidurile aeriene israeliene au continuat sambata, cand 30 de palestinieni au fost ucisi, astfel ca bilantul mortilor de la inceputul ostilitatilor a ajuns la 135, informeaza AFP.

Consiliul de Securitate al ONU a cerut sambata Israelului si gruparii Hamas incetarea ostilitatilor si si-a exprimat ingrijorarea cu privire la siguranta civililor.

Cel mai sangeros atac a avut loc in vestul Fasiei Gaza unde sase palestinieni au fost gasiti morti, potrivit serviciilor de urgenta. Acestia se aflau in strada cand au fost loviti de tirul de racheta. Aveau varstele cuprsine intre 21 si 58 de ani.

In ultimele cinci zile, 940 de locuitori din Fasia Gaza au fost raniti in atacuri.

Potrivit autoritatilor, raidurile israeliene de sambata au lovit o banca, doua moschei si domiciliile liderilor Hamas.

Operatiunea, intitulata "Protectvie Edge" (Protectia Granitei), urmareste incapacitarea Hamas de a trage tiruri de racheta inspre teritoriul israelian.

In plus, armata israeliana isi intensifica pregatirile in vederea unei posibile ofensive terestre. Jurnalistii France Press au observat zeci de tancuri israeliene pe coloane de camioane, noaptea, pana la granita cu enclava palestiniana, unde sunt concentrati multi soldati.