O “racheta balistica” a fost adusa de apele umflate in urma inundatiilor din Rusia chiar la poarta gospodariilor dintr-un sat, potrivit unui blogger citat de Russia Today.

Tubul "racheta balistica"Foto: Captura YouTube

Descoperirea acestui tub urias din metal despre care se spune ca este o racheta balistica a fost facuta intr-un sat din regiunea Biiski din republica Altai, care se confrunta cu inundatii.

Tubul din metal a fost adus de ape chiar la poarta unui politist local.

Una dintre versiunile vehiculate a fost cea acest tub a cazut din cer, avand in vedere faptul ca, ocazional, rachetele lansate de pe cosmodromul Baikanur din Kazahstan zboara deasupra acestei regiuni. O parte din localnici au ajuns la concluzia ca este ramasita de la lansarea Proton-M din luna mai.

Pe de alta parte, unii spun ca este o parte dintr-o racheta balistica, probabil ingropata undeva in apropiere insa scoasa la suprafata de ape.

Adevarul pare insa mai putin interesant, comenteaza RT. Un oficial guvernamental local a declarat petru Sibnet.ru ca nu este nimic misterios legat de acest tub, care apartine de fapt unui localnic.

Acesta a vrut sa foloseasca obiectul pentru a stoca apa. L-a gasit undeva abandonat si l-a luat in gradina, a explicat oficialul, adaugand ca “nu a cazut nicio racheta” peste noi.

Specialistii in spatiu au identificat acest obiect ca fiind un container de combustibil al unei rachete balistice intercontinentale. O uzina din Biisk, cel mai mare oras din zona, folosea aceste tuburi pentru a le umple cu combustibil pentru rachete si, dupa ce ministerul de aparare a oprit comenzile la inceputul anilor 1990, uzina avea multe astfel de containere.