Presedintele Barack Obama a admis joi ca uneori confunda diferitele institutii europene, gasind imediat sprijin din partea premierului britanic David Cameron, intr-o conferinta comuna de presa la Bruxelles, scrie AFP.

"In cinci ani si jumatate (in calitate de presedinte american), am invatat doua trei lucruri despre Comisie, Consiliu si Parlamentul European, dar cateodata ma pierd", a declarat Obama, la captul reuniunii G7, in capitala europeana.

"Bun venit in club", i-a raspuns David Cameron, care nu inceteaza sa cere o reforma a institutiilor europene, pentru a le limita interventiile.

UE a devenit "prea mare, prea autoritara, prea intruziva", afirmase acesta, saptamana trecuta, in cadrul unui summit cu omologii sai europeni.

Rezultatul alegerilor europene, care au marcat un puternic avans al eurofobilor, este "un mesaj clar ca nu mai putem continua sa ignoram si sa continuam ca inainte", subliniase Cameron, care se afla intr-o pozitie dificila in tara sa, dupa victoria partidului eurofob Ukip, care cere iesirea Marii Britanii din UE.