Presedintele francez Francois Hollande va participa, joi seara, la un dineu cu omologul sau american Barack Obama, intr-un restaurant parizian, inainte de a lua cina la Palatul Elysee, alaturi de presedintele rus Vladimir Putin, au anuntat surse din anturajul lui Hollande, citate de AFP. "In ambele cazuri este vorba de niste intalniri de lucru", a precizat Presedintia franceza.

Hollande va participa, in jurul orei 19.00, la un dineu cu presedintele american, in ajunul ceremoniilor marcand Ziua Debarcarii, potrivit Mediafax.

Potrivit Presedintiei franceze, Hollande si Obama vor aborda "chestiuni internationale. In special, vor discuta despre lupta impotriva terorismului, crizele aparute in mai multe regiuni ale lumii, precum Ucraina, Siria, Africa".

"Evident, vor avea loc discutii si despre relatiile bilaterale", adauga Presedintia.

Incepand cu ora 21.00, Hollande va lua cina cu presedintele rus, la Palatul Elysee. Printre subiectele care urmeaza sa fie dicutate va fine numara situatia din Ucraina, precum si relatiile dintre Rusia si Uniunea Europeana.

Casa Alba a insistat anterior ca intentioneaza sa programeze o intalnire intre Obama si Putin in cursul vizitei presedintelui american la Paris.