O pakistaneza insarcinata in trei luni a fost ucisa prin lapidare marti, in centrul unui mare oras al tarii, de catre membrii propriei sale familii, care se opuneau casatoriei sale cu un barbat pe care il iubea, scrie AFP.

Farzana Iqbal, 25 de ani, s-a casatorit recent, din dragoste, si a sfidat astfel familia sa, intr-o tara in care casatoriile fortate reprezinta norma.

Furioasa, familia a depus plangere pentru "rapire" impotriva barbatului. Tanara urma sa se prezinta marti la Tribunalul din Lahore (est) pentru a le spune "judecatorilor ca s-a casatorit din dragoste", potrivit avocatului sau Rao Mohammad Kharal.

Dar tanara Farzana nu a mai putut depune marturie, deoarece treizeci dintre membrii familiei sale au atacat-o imediat ce a ajuns in fata tribunalului, situat in centrul orasului cu zece milioane de locuitori, potrivit politiei.

"Fratele sau a inceput prin a deschide focul asupra sa, cu pusca, dar a ratat tinta", a declarat pentru AFP un inalt oficial al politiei din Rana Ahtar.

"Farzana a luat-o la fuga, dar a cazut. Membrii propriei sale familii au inconjurat-o si au lovit-o pana au omorat-o cu caramizi", a adaugat el.

La cererea sotului, pentru care Farzana era a doua sotie, politia din Lahore a formulat acuzatii fata de membrii familiei tinerei.

In Pakistan, aproape 1.000 de femei sau adolescente sunt ucise anual pentru "dezonorarea" familiei lor, potrivit Comisiei nationale pentru drepturile omului, care denunta faptul ca autorii acestor crime scapa cel mai adesea nepedepsiti.