Autoritatile din capitala sud-coreeana Seul au creat locuri de parcare mai mari rezervate femeilor, semnalate cu roz si cu un logo cu o fusta, transmite Motoring.co.au. Parcarile fac parte dintr-un proiect de circa 100 milioane de dolari menit sa transforme metropola intr-una mai primitoare pentru femei. Proiectul presupune si realizarea de trotuare dintr-un material mai poros pe care sa se poata merge mai usor cu pantofi cu toc, precum si instalarea de toalete rezervate femeilor.

Locurile de parcare pe care primaria le-a realizat pentru femei sunt mai late si mai lungi, mai bine iluminate si mai aproape de lifturi sau scari rulante.

Un reprezentant al primariei din Seoul a declarat pentru Korea Times ca: "este ca si cum am adauga o tenta feminina unui design universal masculin si am face lucrurile mai comode pentru femei".

Corea de Sud nu este singura tara in care pot fi gasite locuri de parcare rezervate femeilor, acestea se mai intalnesc in orase din China, Kuwait, Malaysia, Indonesia, Austria, Italia si Germania.

Unele parcari australiene au locuri rezervate familiilor cu copii mici.

Potrivit The Telegraph, in 2012, orasul german Triben a anuntat ca va crea locuri de parcare rezervate femeilor, acestea fiind mai mari si mai bine iluminate. Locurile de parcare rezervate barbatilor erau delimitate de stalpi din beton si se putea intra in ele numai cu spatele masinii.

Primarul orasului a negat acuzatiile de sexism declarand la acea vreme pentru revista Spiegel ca nu se asteptase la o asemenea reactie. Totodata, a invitat femeile sa incerce locurile de parcare rezervate barbatilor. Edilul local a mai afirmat ca miscarea face parte dintr-o strategie de marketing menita sa aduca turisti si curiosi in oraselul de 5000 de locuitori.

Korea Times relata in 2013 ca autoritatile sud-coreene au introdus o serie de masuri menite sa egaleze terenul intre femei si barbati, masuri criticate sub acuzatia de "discriminare inversa" care vizeaza barbatii si care afecteaza negativ relatiile dintre cele doua sexe.

Ambitiosul plan al autoritatilor din Seul de a tranasforma orasul intr-unul mai primitor pentru femei a fost lansat in 2009 si, pe langa schimbarile in infrastructura si aspectul orasului, si-a propus la acea vreme sa creeze 28.000 de locuri de munca pentru femei care si-au abandonat cariera pentru a se ocupa de familie, potrivit Global Post.