Mai putin de o treime dintre cetatenii Crimeei ar fi votat in cadrul referendului de anexare la Rusia si numai jumatate dintre acestia ar fi votat in favoarea anexarii, scrie Forbes, care citeaza un anunt publicat "accidental" si retras imediat de pe site-ul Consiliului pentru Societate Civila si Drepturile Omului al Presedintiei Ruse. Cifrele prezentate de Forbes contrasteaza profund cu rezultatele oficiale, care arata ca populatia Crimeei ar fi votat covarsitor in favoarea anexarii.

Potrivit Forbes, anuntul "retras de pe site ca si cand ar fi fost deseu radioactiv" arata ca raportul forului prezidential referitor la referendumul ce a avut loc in Crimeea in martie mentioneaza o prezenta la vot de maxim 30%. Iar doar jumatate dintre cei prezenti la vot - adica 15% din totalul cetatenilor Crimeei - ar fi votat in favoarea anexarii.

Forbes aminteste ca potrivit rezultatelor oficiale ale referendumului - la care nu au luat parte observatori internationali - 97% dintre votanti s-au exprimat in favoarea anexarii, iar prezenta la vot a fost de 83%.

Publicatia citata face referire la o membra a Consiliului prezidential, Svetlana Ganuskina, care a declarat intr-un interviu ca votul din Crimeea "a discreditat Rusia mai mult decat ar fi visat orice agent strain".

Informatia apare in conditiile in care, potrivit comentatorului Forbes Paul Roderick Gregory, "Putin planuieste sa repete farsa electorala din Crimeea in cadrul referendumului din 11 mai asupra statutului asa-numitei Republici Populare Donetsk".