Secretarul de stat american John Kerry a declarat sambata, la Kinshasa (Congo), ca Rusia si Statele Unite s-au pus de acord sa spuna Siriei ca trebuie sa-si evacueze fara intarziere armele chimice pe care le mai detine, transmite AFP.

Impreuna cu Lavrov "am discutat despre evacuarea in curs a armelor chimice ale Siriei si (...) am insistat asupra faptului ca ar trebui sa ne ocupam de evacuarea ultimelor 8 procente (din arsenalul chimic - n.red.) care au mai ramas", a declarat seful diplomatiei americane.

"Am convenit (cu Sergei Lavrov - n.red.) sa lucram asupra unui numar de puncte pentru a incerca sa vedem daca este posibil sa acceleram procesul, si ne-am inteles ca guvernul sirian nu poate sa intarzie lucrurile", a adaugat Kerry, dupa o conversatie telefonica cu omologul rus.

Washingtonul si Moscova au ajuns in septembrie 2013 la un acord, aprobat de ONU, asupra distrugerii arsenalului de arme chimice al Siriei. Semnarea acordului a indepartat perspectiva unei interventii militare americane impotriva regimului sirian.