Europarlamentarul Monica Macovei insoteste luni primii cetateni ai Republicii Moldova care calatoresc fara vize in Uniunea Europeana, intr-un zbor direct Chisinau-Atena. Evenimentul marcheaza prima zi in care cetatenii Republicii Moldova circula fara vize in Uniunea Europeana.

Monica MacoveiFoto: Hotnews

Calatorii sunt persoane care nu au mai fost vreodata in Uniunea Europeana, insotite de prim-ministrul Iurie Leanca, de presedintele Parlamentului, presedinti ai partidelor politice, de seful Delegatiei UE la Chisinau si de europarlamentarul Monica Macovei.

"Astazi se darama bariere, astazi se deschid drumuri noi in viata oamenilor. Vreau sa multumesc cetatenilor Republicii Moldova pentru eforturile facute, vreau sa multumesc guvernelor pro-europene din 2009 incoace pentru munca depusa si, desigur, celor din institutiile europene care cu daruire si determinare au facut acest moment posibil. Voi lucra in continuare cu determinare, cu dragoste pentru integrarea Republicii Moldova in Uniunea Europeana pentru ca acesta este scopul final al nostru", a declarat Monica Macovei inainte de decolarea avionului.

Evenimentul care marcheaza prima zi in care cetatenii Republicii Moldova circula liber, fara vize, in Europa este sarbatorit printr-un zbor Chisinau-Atena, Grecia detinand presedintia rotativa a Uniunii Europene.