Statele Unite, Uniunea Europeana si Ucraina nu au abandonat Crimeea, regiune anexata de Rusia, afirma secretarul de Stat american, John Kerry, dupa acordul la care s-a ajuns in timpul reuniunii de la Geneva, anunta Mediafax.

"Nu am abandonat Crimeea", a spus John Kerry la finalul reuniunii de la Geneva. "Nu am renuntat la Crimeea, dar nu am venit la Geneva pentru a discuta despre Crimeea", a subliniat Kerry.

"Uniunea Europeana va continua eforturile pentru sustinerea Ucrainei din punct de vedere economic, financiar si politic", a afirmat Inaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe. Statele Unite cer aplicarea imediata a acordului de la Geneva, indemnand Rusia sa se asigure ca militiile proruse din Ucraina depun armele si parasesc institutiile ocupate si avertizand Moscova cu noi sanctiuni daca aceste propuneri nu se vor concretiza.

"Am stabilit luarea unor masuri pentru detensionarea situatiei, prin initierea unui dialog national", a declarat secretarul de Stat american, John Kerry, conform CNN.

Kerry a precizat ca Administratia proeuropeana de la Kiev mentine oferta de amnistiere a membrilor grupurilor proruse care parasesc institutiile pe care le ocupa in estul Ucrainei.

"Am stabilit principii, angajamente, cuvinte pe hartie. Dar asteptam actiuni", a spus Kerry, precizand ca vor fi trimisi observatori internationali pentru a verifica daca militiile proruse din estul Ucrainei vor depune armele. "Daca masurile stabilite nu vor fi aplicate, nu vom avea alta optiune decat impunerea unor costuri suplimentare Rusiei", a avertizat acesta.