Casa Alba a avertizat luni ca Rusia va suferi si mai multe "costuri" pentru interventiile sale in Ucraina si a confirmat ca directorul Agentiei americane de informatii (CIA), John Brennan, s-a aflat la Kiev in weekend, transmite Reuters.

"Nu comentam in mod normal deplasarile directorului CIA, insa, avand in vedere circumstantele exceptionale in acest caz si acuzatiile false aduse de rusi la adresa CIA, putem confirma ca directorul s-a aflat la Kiev, ca parte a unei vizite in Europa", le-a declarat jurnalistilor purtatorul de cuvant al Casei Albe, Jay Carney.

Potrivit unor informatii difuzate de presa, Rusia a cerut Washingtonului sa explice de ce se afla Brennan in Ucraina.

"Vizitele la nivel inalt ale oficialilor din serviciile de informatii reprezinta mijloace standard de a dezvolta o cooperare in domeniul securitatii reciproc benefica, inclusiv in cazul colaborarii dintre serviciile de informatii americane si ruse, care dateaza de la inceputurile perioadei post-Razboi Rece", a spus Carney.

"Oficialii din serviciile de informatii americane si ruse s-au intalnit de-a lungul anilor. Sa insinuezi ca intalnirea oficialilor americani cu omologii lor este altceva decat in acelasi spirit e absurd", a sustinut el.

Carney a mai declarat ca administratia americana a laudat guvernul ucrainean pentru retinerea sa in confruntarea cu actiunile provocatoare ale Rusiei.