In Republica Moldova, inainte de alegerile parlamentare, ar putea aparea un nou partid comunist. Potrivit kommersant.md, la Ministerul Justitiei a fost depusa o cerere pentru inregistrarea unui nou partid - Partid Reformator Comunist, informeaza Unimedia.

Partidului Comunist (PCRM) sustine ca "in spatele acestei clone se afla un partid de la guvernare, care crede ca astfel va fura voturi de la adevaratii comunisti".

Potrivit sursei este vorba de Partidul Democrat, iar expertii considera ca acest partid are sanse "sa fure cateva procente din alegatori".

Cererea de inregistrare a Partidului Reformator Comunist a fost depusa la Ministerul Justitiei la mijlocul lunii martie. Potrivit Kommersant, cererea a fost depusa de catre doua persoane, unul dintre acestia a fost membru al PCRM.

Potrivit Ministerului Justitiei, numele noului partid nu este in contradictie cu legea si poate fi folosit pentru inregistrarea formatiunii politice. Totodata, nu este cunoscuta simbolica noului partid.

Liderul comunist, Vladimir Voronin, a declarat ca crearea noului partid este "o incercare de a fura voturi de la comunisti". In acelasi timp, comunistul a recunoscut ca PCRM nu poate tergiversa procesul de inregistrare a partidului-clona, chiar daca aceasta va folosi denumire si simbolica asemanatoare celei PCRM. "Ei pot folosi chiar si secera si ciocanul, fara carte, noi oricum nu vom putea face nimic. Ei actioneaza foarte inteligent", a precizat liderul PCRM.