Presedintele rus Vladimir Putin vrea continuarea dialogului "pretios" privind Ucraina pe care il intretine cu cancelarul german Anghela Merkel, a afirmat purtatorul sau de cuvant intr-un interviu acordat televiziunii publice germane. Convorbirile prin telefon intre cei doi lideri sunt foarte valoroase, a declarat pentru postul de televiziune german ZDF Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al Kremlinului, potrivit unor extrase din emisiunea "Berlin Direkt" ce urmeaza sa fie difuzata duminica seara, potrivit Mediafax.

Angela Merkel si Vladimir Putin au discutat la telefon de cel putin sapte ori de la inceputul anului. "Valoreaza aur in aceste situatii tensionate", chiar daca "nu este un secret" ca pozitiile lor in criza ucraineana difera in privinta a numeroase puncte, a apreciat Peskov.

"Dar dialogul in sine este extrem de pretios si speram ca va continua", a adaugat purtatorul de cuvant.

Dialogul de la Sank-Petersburg, platforma de discutii a societatii civile ce se organizeaza in paralel cu discutiile interguvernamentale intre Germania si Rusia, va avea loc asa cum era prevazut la sfarsitul lui aprilie la Leipzig, a declarat copresedintele sau Lothar de Maiziere pentru ZDF.