Presedintele american Barack Obama a declarat viberi intr-un interviu acordat CBS ca masarea de trupe rusesti la granita cu Ucraina ar putea fi un indicator al faptului ca Moscova are planuri aditionale privind tara vecina, transmite Reuters. Liderul de la Casa Alba a solicitat Kremlinului sa isi retraga trupele.

Obama si PutinFoto: kremlin.ru

Liderul american s-a aratat ingrijorat de prezenta trupelor ruse la granita cu Ucraina, descriind-o drept "iesita din comun". Obama a cerut omologului sau sa isi retraga efectivele militare de la granita cu tara vecina si sa inceapa discutiile pentru detensionarea situatiei.

"Am vazut o serie de trupe masate de-a lungul granitei sub pretextul excercitiilor militare. Insa acestea nu sunt ceva ce Rusia ar face in mod normal", a declarat Obama intr-un interviu acordat de la Vatican pentru emisiunea "This Morning" difuzata de CBS.

Obama a afirmat ca miscarile militare ar putea fi nimic mai mult decat o incercare de a intimida Ucraina, insa nu a exclus posibilitatea ca ele sa fie percusorul unor alte actiuni.

"E posibil sa aiba planuri aditionale", a precizat Obama.

La randul sau, presedintele rus Vladimir Putin a declarat vineri ca evenimentele din Crimeea "demonstreaza noile capacitati ale armatei ruse", transmit AFP si Interfax, recunoscind implicit pentru prima oara implicarea militarilor rusi in preluarea controlului asupra peninsulei ucrainene.