Sute de lampioane tricolore vor fi lansate joi, concomitent, in peste 40 de orase de pe ambele maluri ale Prutului pentru a marca 96 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania. Flash-mob-urile sunt organizate de filialele si asociatiile ale Platformei unioniste Actiunea 2012 care militeaza pentru unirea Romaniei cu Basarabia.

Evenimente similare vor fi organizate in localitatile Alba-Iulia, Arad, Pitesti, Bacau, Balti , Botosani, Braila, Barlad, Brasov, Buzau, Calarasi, Resita, Cluj-Napoca, Chisinau, Galati, Giurgiu, Targu-Jiu, Petrosani, Iasi, Drobeta Turnu Severin, Targu-Mures, Nisporeni, Orhei, Bals, Ploiesti, Zalau, Sibiu, Suceava, Targoviste, Timisoara, Tulcea, Ramnicu-Valcea, Vaslui, Adjud, Alesd, Craiova, Urziceni, Oradea, Bistrita, Petrosani, Piatra Neamt.

In Bucuresti, sustinatorii reintregirii nationale se vor prinde intr-o hora a Unirii si vor lansa 27 de lampioane tricolore joi, 27 martie, la ora 19:00, in Piata Universitatii (zona la Fantana).

"Semnalele pe care le primim tot mai des din partea populatiei din Republica Moldova indica in mod clar dorinta de a trai demn intr-un stat puternic, reintregit. Consideram ca anii pana la implinirea visului tuturor romanilor ¬ Unirea Basarabiei cu Tara-Mama - pot fi numarati pe degetele de la o mana", a declarat co-presedintele Platformei unioniste Actiunea 2012, Mihai Nicolae.