Noi imagini prin satelit audezvaluit prezenta a peste 100 de obiecte in sudul Oceanului Indian care ar putea fi fragmente din aeronava Boeing 777 a Malaysia Airlines disparuta in data de 8 martie, transmite Reuters. Operatiunile de cautare a cursei MH370, cu 239 de persoane la bord, suspendatate marti din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, au fost reluate miercuri dimineata.

Ministrul interimar de Transport din Malaezia, Hishammuddin Hussein, a anuntat miercuri, intr-o conferinta de presa, ca imaginile au fost realizate de divizia pentru servicii aerospatiale si de aparare Airbus Defence and Space, cu sediul in Franta, pe data de 23 martie.

Acestea reprezinta cel de al patrulea set de imagini care arata posibile resturi ale zborului MH370 intr-o zona indepartata a Oceanului Indian, la circa 2.500 km sud-vest de Perth (Australia). Nu a fost identificat pana acum niciun fragment din avionul Boeing 777.

Totodata, doua nave chineze cauta un obiect plutitor cu o lungime de 2 metri, vazut in cursul zilei de miercuri de un avion implicat in operatiunile de cautare a zborului Malaysia Airlines, a anuntat agentia chineza de stat Xinhua.