Presedintele Consiliului Superior al Crimeei (Parlamentul regional), Vladimir Konstantinov, a anuntat sambata ca Moscova va oferi garantii sociale si bugetare in cazul in care la referendumul convocat pentru 16 martie vor avea castig de cauza cei care sustin alipirea peninsulei rusofone la Rusia si daca aceasta alipire va intra in vigoare, informeaza agentia EFE, citata de Agerpres.

"Compensatiile si salariile functionarilor publici (...) se vor acorda in conformitate cu standardele ruse. Rusia ne-a garantat-o. Adevarul este ca e mai mult decat am sperat", a declarat Konstantinov pentru presa locala, la intoarcerea de la Moscova, unde a avut reuniuni cu inalte oficialitati ale Federatiei Ruse.

Konstantinov a declarat ca trecerea republicii autonome ucrainene sub jurisdictia rusa ar putea fi definitivata pana la sfarsitul lunii martie. "Trecerea sub jurisdictia rusa este un proces complex, dar cred ca in decursul lunii martie si dupa rezultatul referendumului locuitorii din Crimeea vor incepe sa se simta cetatenii altei tari", a precizat presedintele Parlamentului regional.

Konstantinov a precizat ca dupa reuniunea sa de vineri, la Moscova, cu presedintele Dumei ruse (Camera deputatilor), Serghei Narishkin, si presedintele Consiliului Federatiei (Senatul), Valentina Matvienko, el s-a intors cu vesti bune. "Am primit raspunsuri la toate intrebarile noastre. Reactia Rusiei la problemele noastre a fost o surpriza placuta", a asigurat el.