Inaltul Reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Catherine Ashton, a purtat o discutie "utila", marti, la Madrid, cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a anuntat o sursa europeana. Daca Catherine Ashton acuza Rusia, dupa reuniunea ministrilor de externe din UE, ca incalca suveranitatea Ucrainei, Putin a denuntat marti, intr-o conferinta de presa, "o preluare a puterii prin arme" in Ucraina, transmite AFP.

Am avut o discutie utila care a durat peste o ora", a declarat Catherine Ashton, citata de o sursa europeana, dupa o intrevedere la resedinta ambasadorului Rusiei la Madrid, potrivit Mediafax.

Ministrul rus s-a intalnit ulterior cu seful Guvernului spaniol, Mariano Rajoy, si urma sa fie primit in cursul serii de catre regele Juan Carlos.

Miercuri, in cursul celei de-a doua zi a vizitei din Spania, Serghei Lavrov se va intalni cu omologul sau spaniol, Jos￯ Manuel Garcia Margallo, dupa care va parasi Madridul.

Seful diplomatiei spaniole a facut apel, luni, la Bruxelles, ca Uniunea Europeana si Rusia sa "inlocuiasca logica confruntarii cu logica cooperarii si dialogului", in scopul de a gasi o iesire din criza ucraineana.

Uniunea Europeana a cerut luni Rusiei sa detensioneze pana joi situatia din Ucraina, avertizand ca va adopta sanctiuni daca trupele ruse nu se vor retrage din Crimeea.

Marti, presedintele rus Vladimir Putin a declarat ca Rusia nu este implicata in Ucraina si a denuntat "o lovitura de stat" impotriva "singurului presedinte legitim", Viktor Ianukovici.

Un Consiliu NATO-Rusia, care reuneste ambasadorii tarilor Aliantei atlantice si cel al Rusiei, va avea loc miercuri la sediul din Bruxelles, pentru a discuta criza din Ucraina, scrie AFP.

Ambasadorul Rusiei la NATO, Alexandr Grushko, a acceptat marti in principiu aceasta reuniune exceptionala, la initiativa mai multor tari membre ale Aliantei, a afirmat Oana Lungescu, purtatorul de cuvant al NATO.

Nave militare ruse si echipaje ale Pazei de coasta au efectuat exercitii cu munitie reala in Marea Baltica, in largul coastelor enclavei Kaliningrad, in apropiere de Polonia, de tarile baltice, de Germania si Suedia, anunta Ministerul rus al Apararii, citat de RIA Novosti. Putin a ordonat intoarcerea lor dupa un raport al Ministerului Apararii care afirma ca exercitiile s-au desfasurat cu succes, a declarat Peskov. Rusia a avertizat Statele Unite ca va testa o racheta balistica intercontinentala Topol, a declarat un oficial american pentru aparare.